NederlandsDeutsch

Brackets

Brackets

Brackets

Brackets: het zijn de kleine metalen of keramische blokjes die op de tanden en kiezen van patiënten worden gelijmd en met behulp van een draad bij elkaar worden gehouden.

Bij Ortho Supplies hebben we veel verschillende soorten brackets om u als tandarts een ruime keuze in behandelmethoden te bieden.

 

Ortho Supplies verkoopt onder meer Metal Brackets, Carrière Self-Ligating-Brackets en Aesthetic Brackets. Daarnaast leveren wij bijpassende orthodontische materialen zoals de ENDURA PLUS Bracket Removing Plier.

 

Metal Brackets

De metal brackets (metalen brackets) van Ortho Supplies komen in verschillende merken en varianten. Zo verkopen wij bijvoorbeeld de Elite Opti-Mim Mini-Twin Bracket .018 en Elite Opti-Mim Mini-Twin Bracket .022, waarvan het gepatenteerde tandvormige ontwerp resulteert in een kleinere beugel. De metal brackets zijn gemaakt van speciaal Nickel-Lite roestvrijstaal, zodat ze ook geschikt zijn voor nikkelgevoelige patiënten.


Daarnaast leveren wij de Maestro Low-Profile Bracket System .018 en Maestro Low-Profile Bracket System .022, die de gewenste precisie en controle voor behandelaars combineert met een optimaal uiterlijk en draagcomfort voor patiënten. De metalen brackets zijn gemaakt met behulp van de speciale Metal Injection Molding (MIM) techologie, die resulteert in ronde contouren en complexe structuren van de brackets.


Carrière Self-Ligating-Brackets (zelfligerende brackets)

Carrière Self-Ligating-Brackets, ook wel bekend als zelfligerende brackets of zelf-ligerende brackets, zijn brackets met een ingebouwd klepje waardoor de draad van de beugel wordt vastgehouden. Een zelf-ligerende bracket vereist minder frequente controles van u als behandelaar en is voor de patiënt gemakkelijker schoon te houden.

 

De Carrière Self-Ligating-Brackets onderscheiden zich van andere zelfligerende brackets door het revolutionaire orthodontische toestelontwerp van het Carrière SLX Bracket System. Dit systeem herdefinieert de bestaande orthodontische normen op het gebied van kwaliteit en efficiëntie en bezit vele innovatieve eigenschappen. 

 

Denk hierbij onder meer aan de Adhesive Guard Rail technologie die zorgt voor het makkelijker verwijderen van lijmresten en aan de Sure-Lok Clip voor hygiënische toegang en zekere functionaliteit. Daarnaast beschikken de zelf-ligerende brackets over een verminderde slotdiepte voor betere tandcontrole en eenvoudig handelbare slides met voelbare en hoorbare signalen voor de behandelaar.

 

 

Aesthethic Brackets

Aesthetic brackets worden over het algemeen erg door patiënten gewaardeerd vanwege hun onopvallende uiterlijk. Ortho Supplies heeft verschillende soorten Aesthetic brackets in het assortiment met elk hun eigen voordelen en specifieke eigenschappen.


Zo leveren wij het Neocrystal Sapphire Ceramic Bracket System, dat een uitstekende esthetische keuze is voor orthodontische behandelingen. De speciale NeoCrystal Brackets zijn gemaakt uit een saffieren kristal, dat van nature een van de hardste en helderste materialen op aarde is. Dit resulteert in een bracket die nauwelijks opvalt doordat de natuurlijke kleur van de tand duidelijk zichtbaar blijft. Tegelijkertijd bieden deze Aesthetic Brackets optimale resultaten voor patiënten.


Daarnaast heeft Ortho Supplies ook het Neolucent Plus Ceramic Bracket System .018 en Neolucent Plus Ceramic Bracket System .022 in het assortiment. Het NeoLucent Plus Low-Profile Ceramic Bracket System valt nauwelijks op en is daarmee een prima esthetische keuze. De speciale Crunch COAT Base levert in combinatie met verbeterde orthodontische materialen de hoge kwaliteit die u als behandelaar verwacht.