NederlandsDeutsch

Cursus orthodontie

Cursus orthodontie

Cursus orthodontie

Wanneer u een tandartsenpraktijk heeft zult u wellicht regelmatig patiënten doorverwijzen naar een orthodontist. Zelf orthodontie aanbieden is natuurlijk efficiënter. Op deze manier kunt u uw patiënten meer diensten bieden, waardoor patiënten bij uw praktijk blijven en uw praktijk voor nieuwe patiënten aantrekkelijker wordt. Met een cursus orthodontie kunt u dit realiseren. Tijdens een relatief kortdurende cursus orthodontie van Ortho Academy leert u de basis van het vak, zodat u dit kunt toepassen binnen uw praktijk. Natuurlijk kunt u bij Ortho Academy op verschillende niveaus een cursus orthodontie volgen, bijvoorbeeld voor beginners of juist een cursus orthodontie met meer diepgang en verbreding.

De basis leren van onze experts

Wanneer u binnen uw tandartsenpraktijk wilt beginnen met het aanbieden van orthodontie kunt u het beste de basis cursus orthodontie volgen. Deze cursus bestaat uit vijf onderdelen, waarbij aandacht wordt besteed aan diagnostiek en behandelplanning, verschillende technieken en materiaal en apparatuur. Deze cursus orthodontie zorgt ervoor dat u over de kennis bezit die noodzakelijk is voordat u orthodontie aanbiedt als dienst bij uw tandartsenpraktijk.

De cursus kost voor tandartsen 695 euro per deel en voor assistenten 495 euro. Natuurlijk verzorgen wij tijdens de cursus orthodontie een uitgebreide lunch en zorgen wij ervoor dat de benodigde materialen aanwezig zijn.

Leren in de praktijk

Heeft u na de cursus orthodontie het gevoel dat u nog te weinig praktijkervaring heeft om de behandelingen bij uw patiënten vol zelfvertrouwen uit te voeren? Dan kunt u bij onze Ortho Academy ook terecht voor praktijkstages. Tijdens deze stages loopt u mee met onze ervaren orthodontisten, om op deze manier de kennis die u tijdens de cursus orthodontie heeft geleerd toe te passen in de praktijk.

De stage kan zowel in de vorm van een dag meelopen om alle handelingen aan de stoel te ervaren of in de vorm van een week om hier meer routine in te krijgen. Zo kunt u bij ons niet alleen een cursus orthodontie volgen, maar ook deze kennis in de praktijk leren toepassen.

Een vervolg cursus orthodontie

 Heeft u de basis cursus orthodontie gevolgd en past u de verkregen kennis toe in de praktijk? Dan kan het zijn dat u alsnog meer diepgang en verbreding van uw kennis wil, zodat u makkelijker tot oplossingen kunt komen in lastige situaties. Daarom heeft Ortho Academy ook een vervolg cursus orthodontie ontwikkeld, waarbij meer diepgang en verbreding wordt aangeboden aan de hand van casussen uit de praktijk. Deze casussen worden zowel aangeleverd door onze ervaren orthodontisten als door de cursisten die de vervolg cursus orthodontie bij ons volgen. Op deze manier kunt u de verkregen informatie gemakkelijker toepassen in uw praktijk, om in de toekomst eenvoudiger tot oplossingen te komen in lastige situaties.

Neem contact op met Ortho Academy

Heeft u nog vragen over een cursus orthodontie of wilt u meer informatie over de cursus orthodontie of één van onze andere diensten? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons bereiken via 053 43 439 99 of door het contactformulier op onze website in te vullen. Wij proberen u dan zo snel mogelijk te voorzien van alle antwoorden en hopen u te mogen verwelkomen bij een cursus orthodontie.