NederlandsDeutsch

Cursus orthodontie

Cursus orthodontie

Cursus orthodontie

Als tandarts met een eigen praktijk is het verstandig om te overwegen of het aanbieden van orthodontie een slimme keuze is. Waarschijnlijk verwijst u regelmatig patiënten door naar een orthodontist, terwijl u eenvoudig zelf doormiddel van een cursus orthodontie deze dienst kunt gaan aanbieden. Tijdens een cursus orthodontie bij Ortho Academy leert u in relatief korte tijd de basiskennis die u nodig heeft om deze dienst aan te kunnen bieden. Zo heeft u uw patiënten meer te bieden wat zorgt voor meer binding met uw bestaande patiënten en het aantrekken van nieuwe patiënten.

De basis leren in een cursus orthodontie

De basis cursus orthodontie van Ortho Academy is het SWIP programma. Tijdens deze cursus orthodontie maakt u kennis met de meest belangrijk technieken, materialen en apparaten en leert u over diagnostiek en behandelplanning. In de vier onderdelen waaruit deze cursus orthodontie bestaat leert u alle kennis die u nodig heeft bij het toepassen van orthodontie in uw eigen praktijk.

Vindt u dat u na de cursus orthodontie nog niet genoeg praktijkervaring heeft opgedaan? Dan kunt u bij ons een stage inplannen. U loopt dan een hele dag of week mee met onze ervaren orthodontisten en leert de kennis die u tijdens de cursus orthodontie heeft opgedaan toe te passen in de praktijk. Na deze stage kunt u uw patiënten met meer zekerheid en zelfvertrouwen behandelen.

Meer diepgang en verbreding in de SWIP Advanced

Naast de basis cursus orthodontie kunt u bij Ortho Academy ook een vervolg cursus orthodontie volgen. Tijdens deze cursus orthodontie wordt verdieping en verbreding aangeboden ten opzichte van het basis SWIP programma. Tijdens de SWIP Advanced wordt voornamelijk gewerkt met voorbeelden uit de praktijk, zodat de kennis die u hier opdoet direct toe te passen is in uw eigen werk. Deze praktijkvoorbeelden komen niet alleen van onze ervaren docenten, maar worden bij voorkeur ook aangedragen door de cursisten van de vervolg cursus orthodontie. Op deze manier proberen wij te bereiken dat u na het volgen van deze cursus orthodontie makkelijker en sneller tot oplossingen kunt komen wanneer u tegen problemen aanloopt.

De kosten van diverse programma’s

De kosten van de programma’s zijn onder andere afhankelijk van de duur van de cursus orthodontie en de materialen die hierbij nodig zijn. De basis cursus orthodontie, ook wel het SWIP programma genoemd, is voor tandartsen te volgen voor 695 euro per deel en voor assistenten voor 495 euro per deel. De vervolg cursus orthodontie is voor tandartsen 350 euro en is ook door assistenten te volgen onder begeleiding van een tandarts voor 245 euro.

Heeft u na het lezen van de website nog vragen die u graag wilt stellen voordat u beslist of een cursus orthodontie van Ortho Academy aansluit bij uw wensen? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons van maandag tot en met donderdag tussen 08:00 en 16:30 en op vrijdag tussen 08:00 en 12:00 bereiken via het telefoonnummer 053 43 439 99. Daarnaast kunt u uw vragen over de cursus orthodontie ook achterlaten via het contactformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om deze te beantwoorden.