NederlandsDeutsch

Opleiding orthodontie

Opleiding orthodontie

Opleiding orthodontie

Wilt u als tandarts uw praktijk uitbereiden met orthodontie? Dan heeft daarvoor natuurlijk de kennis en praktische ervaring nodig voordat u hieraan begint. Bij Ortho Academy kunt u de opleiding orthodontie volgen zodat u volledig geïnformeerd deze stap kunt gaan zetten. Bent u al orthodontist? Dan zijn nascholingen na uw opleiding orthodontie ook bij Ortho Academy te volgen. Zo blijft u als orthodontist altijd op de hoogte van de nieuwste technieken en ontwikkelingen.

De basis opleiding orthodontie

De SWIP-cursussen zijn de basis voor de cursussen van opbouwende Ortho Academy referenten. Zo vindt u bij Ortho Academy altijd een opleiding orthodontie die past bij uw niveau. Het SWIP programma is de basis. Tijdens deze opleiding orthodontie leren tandartsen en assistenten die met orthodontie willen starten de algemene praktijk. Zo wordt er tijdens deze opleiding orthodontie veel aandacht besteed aan diagnostiek en behandelplannen, de apparatuur en de materialen en het werken met verschillende systemen.

De basis opleiding orthodontie bestaat uit vier delen van elk twee dagen. Deze opleiding orthodontie kost voor tandartsen 695 euro en voor assistenten 495 euro per onderdeel. Tijdens de opleiding orthodontie verzorgen wij dan natuurlijk een uitgebreide lunch en andere benodigdheden.

Verder leren

Natuurlijk kunt u naast de basis opleiding orthodontie ook gaan voor meer verdieping in uw kennis. Dit kan bij Ortho Academy tijdens de SWIP Advanced cursus. Deze cursus sluit aan op de SWIP Basis cursus en tijdens deze verdiepende opleiding orthodontie leert u meer over verschillende casussen en heeft u ook de mogelijkheid om zelf vijf patiënten te introduceren.

Deze verdiepende opleiding orthodontie heeft niet alleen toegevoegde waarde voor uw eigen kennis en ervaring, maar kan u ook helpen om in het OK-register te worden toegelaten. Het OK-register is een kwaliteitsregister voor Ortho-tandartsen van de Orthodontische Vereniging voor Algemeen Practici. Met deze opleiding orthodontie kunt u dus ook naar buiten toe uitdragen dat uw praktijk staat voor transparantie en kwaliteit.

De vervolg opleiding orthodontie kost 350 euro voor tandartsen en 245 euro per deel voor assistenten die begeleid moeten worden door een tandarts. Natuurlijk wordt opnieuw een uitgebreide lunch tijdens de opleiding orthodontie voor u verzorgt.

Heeft u nog vragen?

Heeft u na het lezen van de website interesse gekregen in het uitbereiden van uw kennis en mogelijkheden van een opleiding orthodontie bij Ortho Academy? Dan kunt u  uzelf natuurlijk online aanmelden voor één van de cursussen. Heeft u echter nog vragen over de opleiding orthodontie of over een ander gerelateerd onderwerp zoals het verloop van de dag? Neem dan gerust contact met onze medewerkers op.

Onze Ortho Academy is van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 08:00 en 16:30 en op vrijdag tussen 08:00 en 12:00. Wij vertellen u graag alles wat u wilt weten over de opleiding orthodontie wanneer u belt naar 053 43 439 99 of een bericht achterlaat op het contactformulier op onze website. Wij hopen u dan snel te mogen helpen met het verbreden of verdiepen van uw kennis met een opleiding orthodontie van Ortho Academy.