NederlandsDeutsch

Orthodontische apparaten

Orthodontische apparaten

Orthodontische apparaten

Steeds meer tandartsen zijn op zoek naar orthodontische apparaten. Orthodontische behandelingen zijn namelijk zeer snel en effectief, terwijl er relatief weinig orthodontische apparatuur voor nodig is. Ortho Lab verzorgt niet alleen orthodontisch techniekwerk en behandelplannen, maar levert u ook een breed scala aan orthodontische apparaten.

 

 

Orthodontische apparaten nodig?

Bij Ortho Lab kunt u terecht voor verschillende soorten orthodontische apparaten. Uiteraard gaat het hier alleen om apparatuur van de allerhoogste kwaliteit. Naast de apparatuur uit het Garcia-systeem, vervaardigen wij alle andere gangbare orthodontische apparaten in ons Lab.

 

Na analyse zijn er drie skelettale klassen (Klasse I, II en III) met elk hun specifieke apparatuur:

 

 

Orthodontische apparaten: Klasse I

De Bonded Expander behoort tot de meest geroemde orthodontische apparaten en is verkrijgbaar in verschillende typen:

Een Bonded Expander in de bovenkaak kan eventueel gecombineerd worden met een Schwarz expansieplaat in de onderkaak. Ook kan na gebruik van de Bonded Expander of in situaties waar een Bonded Expander niet toepasbaar is, een Splitt expansieplaat voor de bovenkaak gebruikt worden. 

 

 

    Bonded Expander     Schwarz expansieplaat     Splitt expansieplaat


Na een behandeling met vaste apparatuur zijn een Wrap-around of een Invisible Retainer uitstekende orthodontische apparaten voor retentie.

      Wrap-around

 

 

Orthodontische apparaten: Klasse II

De Twin Block behoort tot de beste orthodontische apparaten om een Klasse II te behandelen. Eventueel is het apparaat te combineren met een Bonded Expander in de bovenkaak (Twin-Rax). Uiteraard is wel eerst een constructiebeet noodzakelijk: gebruik hiervoor het witte beetvorkje. 


Plak de Twin Block de eerste 10 dagen vast voor een betere compliance. Er zijn twee typen van de Twin Block: to open (voor patiënten met een diepe beet) en to close (voor patiënten met een open beet). Andere goede orthodontische apparaten in Klasse II zijn een Wrap-around en een Damon-Retainer.

 

          Twin Block               Wrap-around                  Damon-Retainer

 

 

Orthodontische apparaten: Klasse III

Een van de beste orthodontische apparaten voor de Klasse III patiënt is de Fränkel III. Ook hiervoor is een constructiebeet vereist, waarbij het cruciaal is dat zowel onder als boven de omslagplooi duidelijk zichtbaar in de afdruk zit. Dit is noodzakelijk om de Fränkel III te kunnen maken. Patiënten moeten aanvankelijk vaak wennen aan het apparaat, maar dit verdwijnt in de meeste gevallen snel.
Een goed alternatief voor de Fränkel III is de Removable Mandibular Retractor, ook wel bekend als R.M.R. De RMR boog dient voor een optimale werking te allen tijde goed contact te maken met het onderfront.

 

      

          Fränkel III          Removable Mandibular Retractor  

 


Mist u orthodontische apparaten op deze site? Laat het ons weten via het contactformulier.