NederlandsDeutsch

Orthodontische apparaten

Orthodontische apparaten

Steeds meer tandartsen zijn op zoek naar orthodontische apparaten. Orthodontische behandelingen zijn namelijk zeer snel en effectief, terwijl er relatief weinig orthodontische apparatuur voor nodig is. Ortho Lab verzorgt niet alleen orthodontisch techniekwerk, maar kan ook behulpzaam zijn bij het maken van behandelplannen.  Wist u dat Ortho Forum-leden 2 behandelplannen per maand gratis krijgen?

 

Orthodontische apparaten nodig?

Bij Ortho Lab kunt u terecht voor verschillende soorten orthodontische apparaten. Uiteraard gaat het hier alleen om apparatuur van de allerhoogste kwaliteit. Naast de apparatuur uit het Garcia-systeem, vervaardigen wij alle andere gangbare orthodontische apparaten in ons Lab. Na analyse zijn er drie skelettale klassen (Klasse I, II en III) met elk hun specifieke apparatuur:

 

 

Klasse I

De Bonded Hyrax/Expander behoort tot de meest geroemde orthodontische apparaten en is verkrijgbaar in verschillende typen:

De Bonded Hyrax in de bovenkaak kan eventueel gecombineerd worden met een Schwartz plaat in de onderkaak. Ook kan na gebruik van de Bonded Hyrax of in situaties waar een Bonded Hyrax niet toepasbaar is, een Splitt plaat voor de bovenkaak gebruikt worden. 

 

 

    Bonded Hyrax     Schwartz plaat            Splitt plaat


Na een behandeling met vaste apparatuur zijn een Wrap-around of een Invisible Retainer uitstekende orthodontische apparaten voor retentie.

    Wrap-around

 

Klasse II

De Twin Block behoort tot de beste orthodontische apparaten om een klasse II te behandelen. Eventueel is het apparaat te combineren met een  Bonded Hyrax in de bovenkaak (Twin-Rax), mits er geen complete Twin Block geplaatst word. 

Voor een Twin Block is een constructiebeet noodzakelijk: gebruik hiervoor altijd het witte beetvorkje.                                                                                      Plak de Twin Block de eerste 10 dagen vast voor een betere compliance.

Er zijn twee typen Twin Block:

1. to open (voor patiënten met een diepe beet)

2. to close (voor patiënten met een open beet). Andere goede orthodontische apparaten in klasse II zijn een Wrap-around en een Damon-Retainer.

 

        Twin Block        Wrap-around          Damon-Retainer

 

 

Klasse III

Een van de beste orthodontische apparaten voor de Klasse III patiënt is de Fränkel III. Ook hiervoor is een constructiebeet vereist, waarbij het cruciaal is dat zowel onder als boven de omslagplooi duidelijk zichtbaar in de afdruk zit. Dit is noodzakelijk om de Fränkel III te kunnen maken. Patiënten moeten aanvankelijk vaak wennen aan het apparaat, maar dit verdwijnt in de meeste gevallen snel.
Een goed alternatief voor de Fränkel III is de Removable Mandibular Retractor, ook wel bekend als RMR. Deze boog dient, voor een optimale werking, te allen tijde goed contact te maken met het onderfront.

 

      

      Fränkel III          Removable Mandibular Retractor  

 


Mist u orthodontische apparaten op deze site? Wij zijn bereikbaar voor u op  +31 (0) 53 - 434 3999