NederlandsDeutsch

Orthodontische cursussen

Orthodontische cursussen

Orthodontische cursussen

We leven in een tijdperk waarin de vraag naar orthodontische behandelingen steeds groter wordt. Dat is niet zo vreemd, want de behandelingen zijn effectief en lossen veel problemen bij patiënten op. 

Een werkwijze met een orthodontisch systeem zorgt ervoor dat u met relatief weinig apparatuur optimale resultaten kunt behalen. Het volgen van een gedegen cursus orthodontie is dan echter geen overbodige luxe.

 

 

Cursus orthodontie

Ortho Academy verzorgt orthodontische cursussen die een stevig theoretisch fundament koppelen aan een hoge praktische uitvoerbaarheid. Zo leert u hoe u snel en efficiënt kunt beginnen met orthodontische behandelingen in uw eigen praktijk.


Ortho Academy biedt verschillende orthodontie cursussen aan, waaronder SWIP-cursussen die als basis dienen voor aanvullende cursussen van Ortho Academy-referenten waaronder Dr. Ecchari, Dr. Clark, Dr. Mahony , Dr. Carrière, Prof. Dr. Baccetti en Prof. Garcia. 


Een aanvullende cursus orthodontie is na de SWIP-cursussen altijd mogelijk. Wij verzorgen daarnaast in-office training, stages en workshop om uw orthodontische kennis nog verder uit te breiden. Eerst is het echter van belang dat u de basis cursus orthodontie met goed gevolg afrondt.

 

 

Orthodontie basis cursus SWIP

De orthodontische cursussen van SWIP zijn onder te verdelen in een basiscursus orthodontie en een klinische voortzetting daarvan. De basis cursus orthodontie bestaat uit vier delen en kent 12 KRT-punten per onderdeel.


Deze basis orthodontie cursus staat onder leiding van drs. Jan Cleyndert en drs. Nico van der Werff en is specifiek gericht op tandartsen en assistenten die basiskennis willen verkrijgen op het gebied van orthodontie. 


Cursisten leren onder meer over diagnostiek en orthodontische behandelingen, werken met orthodontische apparatuur en zelf-ligerende systemen. Kijk hier voor meer informatie over de basis cursus orthodontie en andere orthodontische cursussen van Ortho Academy.

 

 

Geavanceerde cursus orthodontie

Naast de basis cursus orthodontie van SWIP, zijn er nog vele andere orthodontische cursussen te volgen bij Ortho Academy. Een belangrijke orthodontie cursus is SWIP Advanced, een klinische voortzetting van de eerder genoemde SWIP basis cursus orthodontie.


In deze geavanceerde orthodontie cursus wordt de eerder opgedane kennis nu echt in de praktijk gebracht. Dit in tegenstelling tot veel andere orthodontische cursussen, waar het lesmateriaal overwegend theoretisch van aard is. 


Elke cursist presenteert een case over de orthodontische behandeling van patiënten uit de eigen praktijk. Hierop volgt een evaluatie in de groep waarbij eventuele verbeterpunten uitgebreid worden gesproken. Uiteraard maakt de cursist ook kennis met nieuwe informatie en inzichten op het gebied van orthodontie. Bekijk hier een pagina met meer informatie over de geavanceerde orthodontie cursus en andere orthodontische cursussen van Ortho Academy.