NederlandsDeutsch

Orthodontische opleiding

Orthodontische opleiding

Orthodontische opleiding

Bent u een tandarts die graag zijn of haar praktijk wil uitbereiden door orthodontie te gaan aanbieden? Dan bent u bij Ortho Academy aan het juiste adres. Wij bieden een orthodontische opleiding voor tandartsen die willen gaan starten met het aanbieden van orthodontie. Tijdens deze orthodontische opleiding leert u de basis van het vak en de meest gebruikte technieken. Zo kunt u na deze relatief korte orthodontische opleiding starten met het aanbieden van orthodontie in uw praktijk. Wilt u meer weten over onze orthodontische opleiding en de andere mogelijkheden die wij te bieden hebben? Lees dan verder op onze site of neem contact op met één van onze experts om de mogelijkheden te bespreken.

De basis orthodontische opleiding van Ortho Academy

Wanneer u wilt beginnen met het aanbieden van orthodontie in uw praktijk is het verstandig om eerst de basis orthodontische opleiding bij Ortho Academy te volgen. Deze orthodontische opleiding bestaat uit vier delen, waarin u de basis kennis leert over materiaal en apparatuur, diagnostiek en behandelingsplanning en over de meest gebruikte technieken in de orthodontie. Na deze cursus heeft u de basis kennis in huis om te starten met orthodontie in uw praktijk.

Heeft u na de orthodontische opleiding niet het gevoel dat u genoeg zelfvertrouwen en praktijkervaring heeft om de behandelingen ook te gaan uitvoeren? Dan kunt u bij Ortho Academy naast de orthodontische opleiding ook een praktijkstage volgen. Deze praktijkstage kan een dag of week duren en wordt gevolgd in onze eigen praktijk in Enschede. Tijdens uw stage brengt u de geleerde kennis uit de orthodontische opleiding in de praktijk.

Meer kennis opdoen over orthodontie?

Heeft u na de basis orthodontische opleiding behoefte aan meer diepgang in de kennis of meer nieuwe kennis over de ontwikkelingen in de orthodontie? Dan kunt u bij ons ook een vervolg cursus op de orthodontische opleiding volgen. Tijdens dit vervolg wordt dieper op de stof ingegaan en wordt nieuwe kennis vergaard door de cursisten. Ook wordt tijdens deze orthodontische opleiding veel aandacht besteed aan praktijkvoorbeelden. Deze praktijkvoorbeelden komen zowel van de ervaren docenten als van de cursisten zelf. Op deze manier wordt de stof die tijdens de orthodontische opleiding besproken wordt meer levendig en blijft deze beter hangen bij de cursisten. Ook heeft u op deze manier de mogelijkheid om casussen waarbij u tegen problemen aanliep te analyseren, zodat in de toekomst de oplossing makkelijker gevonden kan worden.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze orthodontische opleiding of wilt u informatie over de beschikbaarheid van verschillende data? Neem gerust contact met ons op! Onze medewerkers vertellen u graag alles over onze orthodontische opleiding en de andere mogelijkheden die u bij ons heeft wanneer het gaat om orthodontie. Wij streven ernaar om iedere tandarts het orthodontievak zo goed mogelijk te leren en hopen dat onze cursisten vol zelfvertrouwen bij ons de deur uit gaan.

U kunt onze medewerkers bereiken via het contactformulier op onze website. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om uw vraag te beantwoorden. Wilt u graag direct antwoord? Dan kunt u tijdens onze openingstijden bellen naar 053 43 439 99.