NederlandsDeutsch

Zelfligerende brackets

Zelfligerende brackets

Zelfligerende brackets

Een patiënt wil zo min mogelijk ongemak ervaren tijdens het dragen van een beugel. Orthodontische behandelingen worden hierdoor steeds beter en meer op de wensen van het individu toegespitst. Er zijn dan ook continu nieuwe ontwikkelingen binnen het vakgebied van de orthodontie. Zelfligerende brackets zijn hier een goed voorbeeld van.

 

Een grote uitdaging binnen de orthodontie is om met zo min mogelijk krachten toch een goed resultaat te bewerkstelligen. Zelfligerende brackets zorgen ervoor dat het gebit beter beweegt en de patiënt minder pijnklachten ervaart. Daarnaast zijn zelfligerende brackets heel eenvoudig te reinigen en houden zij sowieso al minder tandplak vast dan conventionele brackets. Hierdoor wordt de mondhygiëne bevorderd, iets wat van doorslaggevend belang is om een gezond gebit te behouden.

 

 

Hoe werken zelfligerende brackets?

Zelfligerende brackets (ook wel bekend als zelf-ligerende brackets) zijn brackets die gebruik maken van klepjes in plaats van ligaturen. De draad van de beugel wordt hierdoor op een dusdanige manier vastgehouden, dat er minder krachten op het gebit van de patiënt staan. Er zijn van zelfligerende brackets zowel actieve als passieve varianten verkrijgbaar.


In vergelijking met ligaturen ontstaat er bij zelfligerende brackets minder wrijving tussen de draad van de beugel en de brackets. Tanden en kiezen worden hierdoor gemakkelijker verplaatst. Dit leidt in veel gevallen tot een snellere behandeling en een minder ingrijpende ervaring voor de patiënt. 

 

Een groot voordeel van zelf-ligerende brackets is ook dat de behandeling in sommige gevallen een stuk sneller verloopt in vergelijking met conventionele brackets. Daarnaast kan het zijn dat patiënten met zelfligerende brackets minder vaak naar de behandelaar hoeven voor controle.

 

 

Zelfligerende brackets met het Carrière SLX Bracket System 

Ortho Supplies levert zelfligerende brackets gebaseerd op het betrouwbare en innovatieve Carrière SLX Bracket System. Deze Carrière Self-Ligating-Brackets krijgen van ons de voorkeur boven zelf-ligerende brackets van andere merken. Het Carrière SLX Bracket System onderscheidt zich door een slim orthodontisch toestelontwerp en zet een nieuwe standaard voor orthodontische brackets.

 

Zo kunnen behandelaars met behulp van de Adhesive Guard Rail Technology eenvoudiger en sneller lijmresten verwijderen dan ooit tevoren. De zelfligerende brackets hebben daarnaast een kleinere slotdiepte voor een betere controle over tanden en kiezen. De geïntegreerde hooks zorgen ervoor dat drop-in hulpmiddelen niet langer noodzakelijk zijn.

 

 

Talloze voordelen zelf-ligerende brackets

Zelfligerende brackets met het Carrière SLX Bracket System bieden echter nog meer voordelen ten opzichte van traditionele brackets. De functionele Sure-Lok Clip van het systeem zorgt voor hygiënische toegang van de brackets en de veilige, eenvoudig te bedienen slides geven duidelijk hoorbare en voelbare feedback aan de behandelaar.


De Carrière Self-Ligating-Brackets maken optimale tandpositionering mogelijk en zorgen voor een fantastisch eindresultaat waar de patiënt erg tevreden mee zal zijn. Ook voor draad voor zelfligerende brackets kunt u uiteraard terecht bij Ortho Supplies. Wij leveren onder meer Upper Dimple Kinetix Thermal Nitanium, Lower Dimple Kinetix Thermal Nitanium en D-LX Bio-Kinetix Plus Nitanium Archwire.